Reklamfilmer, animerat och löpande innehåll åt Innovatum Science Park

Mörkblå-våg-02.png
Uppdrag
Mission01-black.png

Att stötta Innovatum Science Park i att skapa innehåll för kampanjer, livestreams och deras sociala kanalar. 

Arbete
work01-black.png

Kontinuerligt och nära arbete i att skapa allt som gör att Innovatum Science Park får en bättre synlighet. Från film till foto till rörligt grafiskt innehåll.

resul01-black.png
Resultat

Från den ena lyckade till kampanjen till den andra. En del av projekten kan ni se här nedanför.

Sedan 2019 har Bästa Sändningstid arbetat med att stötta Innovatum Science Park i att skapa synlighet för deras olika satsningar och kampanjer. Vi har producerat allt från halvanimarade reklamfilmer, till att producera livesändningar, till att skapa innehåll för annonser och marknadsföra event, till att stötta upp i strategiska och övergripande frågor. Här nedan kan ni få se några av våra olika projekt och kampanjer.
Papper-header01.png
Halvanimerad reklamfilm
Bästa Sändningstid fick ansvar för att projektleda hela denna produktionen av Innovatums rymdsatsning som landade i att producera en central reklamfilm i olika versioner med tillhörande grafiskt material. Filmen visas frekvent i olika sammanhang och både det grafiska och det rörliga har kommit att känneteckna Innovatum Science Park och deras rymdarbete.

Innovatum Science Park har även en egen rymdinkubator, som är en del av ett rikstäckande samarbete med syfte att stötta ny forskning och nya idéer kopplat till rymden. 2019 bestämde sig Innovatum för att satsa på att nå ut med information till en bredare målgrupp  om denna rymdinkubator. De ville samtidigt öka medvetenheten om vad det innebär att vara en startup eller ett företag inom rymdområdet, att detta är ett bredare spektrum än många känner till.

 

Bästa Sändningstid fick ansvar för att projektleda hela denna produktionen: från ritbordet till färdig produktion. Vi producerade allt från illustrationer, till animationer, till videoinspelning och klippning, till ljuddesign, till copy och mycket mera. Samtidigt utformade vi och ritade den officiella ikonen "rymdenhörningen" (går att se i filmerna) som Innovatum Startup använder sig av i sin grafiska profil och marknadsföring av rymdinkubatorn. 

 

Filmen visas frekvent i olika sammanhang och både det grafiska och det rörliga har kommit att känneteckna Innovatum Startup och deras rymdarbete.

Den kortare av de två reklamfilmerna

Screenshot 2019-12-29 at 20.27.00.png

Deras nuvarande symbol, ikon och figur: Rymdenhörningen. Först ritad som stilla figur och sedan animerad

Papper-header01.png
Producerande av allt stilla och rörligt innehåll/grafik för Space Investment Day
Vi från Bästa Sändningstid var med under hela resan fram tills eventet Space Investment Day gick live i att ansvara för 2 delar. Vi ansvara dels för att marknadsföra eventet genom skapande av rörligt och stilla content för annonser, hemsida samt övriga digitala och analoga kanaler. Vi ansvarde även för att producera det innehåll som skulle fylla ut och smycka livesändningen, såsom animerade övergångar, bumpers, namnskyltar, introduktionsfilm, rörliga och stilla bakgrunder, förinspelade intervjuer för att bara nämna en del.

Space Investment Day var en digital heldagshändelse som syftade till att lyfta fram rymdteknologiska startups, investerare, entreprenörer och visionärer. Via en livestream gavs en spännande inblick i rymdstartande företag, inspirerande samtal från nyckelpersoner inom det nordiska och internationella rymdekosystemet och rymdtema-aktiga liveuppträdanden.

 

Vi från Bästa Sändningstid var med under hela resan fram tills eventet gick live. 

 

Inför eventet ansvarade vi för att utforma allt content för annonser, hemsida och både digitala och analoga kanaler. Det skapades både film och stilla bilder. Allt detta baserat på en grafisk profil som vi själva hade utformat. Vi animerade allt material i olika format och förbättrade annonserna löpande. Detta arbete resulterade i att över 800 deltagare anmälde sig till eventet vilket arrangörerna var oerhört nöjda med.

 

Inför eventet ansvarade vi även för att producera det innehåll som skulle fylla ut och smycka livesändningen, såsom animerade övergångar, bumpers, namnskyltar, introduktionsfilm, rörliga och stilla bakgrunder, förinspelade intervjuer för att bara nämna en del. 

Den kortare av de två reklamfilmerna

Ett axplock av allt som skapades och visades. Från inspelade intervjuer med rymdlegender, till annonser före event och grafiskt material till eventet.

Bild från event 01.jpg
Fuglesang-02.gif
Nameplate 01.gif
Bumper-01.gif
Papper-header01.png
Marknadsföring och producerande av livesändning Copernicus Hackathon
För detta nationella event ansvarade vi i Bästa Sändningstid ansvarade för två saker. Dels för att utforma filmer och marknadsföringsmaterial inför eventet, och dels för att producera och streama hela eventet. Vi byggde upp vår egna studio med diverse kameror, greenscreen, live-dj och tillhandahöll även med animerade övergångar, inklippta filmer och mycket mycket mera.  

Copernicus Hackathon-programmet, finansierat av Europeiska kommissionen, samlade allt från utvecklare, till entreprenörer och ämnesspecifika experter för att utveckla nya applikationer baserade på Copernicus Earth observation (EO) data och tjänster. Runt om i Europa hölls nationella event - hackathon - där allt från studenter till företag representerade med lag. 

 

I Sverige annordnades detta 2-dagars event av Innovatum Science Park och Arctic Business Incubator. Alla lag arbetade och tävlade på distans medan eventet streamades och hostades från Göteborg. 

 

Vi i Bästa Sändningstid ansvarade för två saker. Dels för att utforma filmer och marknadsföringsmaterial inför eventet, och dels för att producera och streama hela eventet. Över 220 personer anmälde sig och deltog där genomsnittet på övriga nationella Copernicus-event låg runt 60-70 deltagare. 

 

Allt streamades live. Vi byggde upp vår egna studio med diverse kameror, greenscreen, live-dj och tillhandahöll även med animerade övergångar, inklippta filmer och mycket mycket mera. Vissa intervjuer kördes live från andra platser i världen som vi klippte in. Ett oerhört kul och lyckat projekt där vi återigen fick förtroende från Innovatum Startup. 

Reklamfilmen för eventet

Screenshot 2020-11-29 at 14.54.16.png
Screenshot 2020-11-29 at 14.53.58.png

Bilder från eventet